loading...
خدمات دندانپزشکی سپید
محمد ساداتی بازدید : 58 یکشنبه 16 خرداد 1400 نظرات (0)

فرق ونیر با کامپوزیت چیست

فرق ونیر با کامپوزیت : سوال متداول اکثر مراجعه کنندگان به مطب های دندان پزشکی آن است که فرق بین لمینت سرامیکی  با ونیر کامپوزیتی در چیست؟ چرا این دو تکنیک زیبایی دارای هزینه های متفاوتی می باشند؟ در ادامه قصد داریم در خصوص هر کدام از این تکنیک ها صحبت نماییم و توضیحات لازم را بدهیم:

ونیر کامپوزیت

ونیر کامپوزیت یکی از رایج ترین تکنیک های اصلاح طرح لبخند است که به کمک آن می توان عیوبی همچون فواصل بین دندانی، لب پریدگی و شکستگی های جزئی و بدرنگی دندان ها را برطرف نمود. این تکنیک تنها در یک جلسه و در عرض چندساعت قابل انجام دادن است. برای قرار دادن روکش های کامپوزیت ونیر بر روی دندان ها نیازی به تراشیدن و قالب گیری دندان ها وجود ندارد. جنس این ونیر کامپوزیت ها از نوع خاصی از مواد ترمیمی زیبایی است که هم رنگ دندان می باشند که با مهارت و دقت بسیار زیاد و شناخت اصول زیبایی و آناتومی دندان ها بر روی دندان ها قرار داده می شود و در صورتی که به صورت صحیح و تخصصی کار شوند و با دقت پالیش شوند به هیچ وجه باعث التهاب لثه یا بدبویی دهان نمی شوند، همچنین تغییر رنگ آن ها در طول سالیان، اندک است .

لمینت سرامیکی

لمینت سرامیکی نیز مانند کامپوزیت ونیر یکی از تکنیک های اصلاح طرح لبخند است. این تکنیک دارای تفاوت هایی با کامپوزیت می باشد. تفاوت اول آنکه این تکنیک برخلاف کامپوزیت که در یک جلسه قابل انجام است به دو الی سه جلسه زمان نیاز دارد. در این تکنیک دندان ها تراشیده می شوند و قالب گیری نیز انجام می شود. از لمینت سرامیکی برای اصلاح نامرتبی ها، به هم ریختگی، کوتاهی و بلندی، اصلاح رنگ دندان، شکستگی های دندانی، بستن فاصله های بین دندانی، بزرگ کردن دندان های ریز، دندان های بد شکل و  …. استفاده می شود.

در این تکنیک در جلسه اول پس از معاینه در صورتی که لمینت سرامیکی برای شخص مورد نظر قابل انجام باشد، قالب اولیه از دندان ها تهیه شده و به لابراتوار ارسال می شود. در لابراتوار تغییرات بر اساس نقطه نظرهای بیان شده توسط دندانپزشک و بیمارروی قالب اعمال و به کلینیک ارسال می شود. در جلسه دوم پس از بررسی و تایید نمونه ارسال شده از لابراتوار، تراش، قالبگیری و ساخت پروتز موقت آغاز می شود که می تواند سه الی چهار ساعت به طول انجامد. در جلسه سوم حدود دو هفته بعد لمینت های سرامیکی از لابراتوار ارسال می شود. پس از امتحان آنها در دهان و تایید آنها توسط دندانپزشک وبیمار، پروسه چسباندن آغاز می شود که ممکن است دو الی سه ساعت به طول انجامد.

تفاوت ونیرکامپوزیت و لمینت سرامیکی دندان

  1. قیمت لمینت سرامیکی در مقایسه با کامپوزیت بیشتر است به دلیل آنکه پروسه ی آماده سازی لمینت سرامیکی طولانی تر و پیچیده تر از کامپوزیت است و علاوه بر آن جنس ماده استفاده شده که در نوع سرامیکی با دوام تر و محکم تر است .
  2. در تکنیک کامپوزیت نیازی به تراشیدن دندن ها وجود ندارد و به همین علت نتیجه ی کار اندکی برجسته و مصنوعی به نظر می رسد اما ونیرهای سرامیکی به دلیل ضخامت کمتر داراری زیبایی بیشتر، طبیعی تر و شفاف تر نسبت به کامپوزیت دندان می باشند.
  3. کامپوزیت ها به شدت مستعد رنگ و لکه هستند و به همین علت پس از کامپوزیت ونیر دندان ها باید بسیار مراقب آن ها بود و خوردن خوراکی های رنگی تا حد امکان احتناب نمود. در مقابل لمینت های سرامیکی در برابر رنگ و لکه مقاوم تر می باشند.
  4. به طور کلی ماندگاری و طول عمر لمینت های سرامیکی از کامپوزیت ها بیشتر است.
محمد ساداتی بازدید : 48 پنجشنبه 13 خرداد 1400 نظرات (0)

بهترین کلینیک انجام ونیر کامپوزیت

کلینیک انجام ونیر کامپوزیت : کامپوزیت ونیر یکی از بهترین و موثرترین تکنیک های اصلاح طرح لبخند است. ونیر نوعی ماده ترمیمی برای اصلاح و مشکلات دندان می باشد که بر روی دندان قرار می گیرد. به کمک کامپوزیت ونیر می توان کلیه عیوب دندان ها همچون بدرنگی، نامرتبی، کجی، شکستگی ها و لب پریدگی های خفیف و جزئی را اصلاح و برطرف نمود و یک لبخند زیبا ایجاد کرد.

برای انجام کامپوزیت باید در انتخاب کلینیک دندانپزشکی زیبایی خود دقت بسیاری کنید. به هنگام مراجعه به کلینیک انجام ونیر کامپوزیت باید از دندانپزشک خود بخواهید که نمونه کارهای انجام شده ی خود را به شما نشان دهد. علاوه بر آن نمونه درمان های انجام شده کامپوزیت دندان توسط وی را از نمای نزدیک و با کیفیت بالا مشاهده کنید، درخشندگی ونیر باید طبیعی باشد، نمای گچی و مات، نشان دهنده درمان ضعیف و مخرب می باشد.

 توجه داشته باشید که در بستر فضای مجازی احتمالا با تبلیغات بسیاری در خصوص کامپوزیت ونیر دندان ارزان قیمت رو به رو شده اید. به هیچ عنوان گول اینگونه تبلیغات را نخورید، طبیعتا دندانپزشکانی که کامپوزیت را با هزینه هایی بسیار کم انجام می دهند از مواد نارمغوب استفاده می کنند و خودشان نیز از تجربه و مهارت کافی برخورار نیستند.

مزایای کامپوزیت دندان

  1. اگر برای اصلاح طرح لبخند خود به یک کلینیک انجام ونیر کامپوزیت معتبر با کادری مجرب و حرفه ای مراجعه نمایید دندان هایتان ظاهری بسیار زیبا پیدا خواهند نمود و کلیه عیوب برطرف می شود که این امر موجب افزایش اعتماد به نفس شما می شود که این موضوع خود باز به طور مستقیم بر روی جوانب زندگی شما موثر است.
  2. کامپوزیت دندان در مقایسه با لمینت سرامیکی ارزان قیمت تر است.
  3. برخلاف تکنیک لمینت سرامیکی که به دو الی سه جلسه زمان لازم است تکنیک کامپوزیت ونیر دندان تنها در یک جلسه و در عرض چند ساعت انجام خواهد شد. بنابرایناین تکنیک برای افراد پرمشغله ای که زمان کافی برای مراجعه به دندانپزشکی را ندارند بسیار مناسب است.

دوام و طول عمر کامپوزیت دندان

دوام و طول عمر کامپوزیت ونیر دندان در مقایسه با لمینت سرامیکی کمتر است و نیاز به مراقبت های بسیاری دارد. کامپوزیت های دندان پس از حدود 5 تا 6 سال نیاز به تعویض پیدا خواهند کرد.

رنگ پذیری

کامپوزیت های ونیر دندان به شدت رنگ پذیر بوده و مستعد لکه هستند. به همین علت باید تا جایی که ممکن است از خوردن و نوشیدن غذاها و خوراکی های رنگی همچون چای، نوشابه، قهوه و… خودداری نمود و یا حداقل از آن ها به کمترین میزان مصرف کرد.

از دیگر معایب کامپوزیت دندان می توان به رنگ پذیری بیشتر آن نسبت به مواد سرامیکی اشاره کرد. جنس رزینی که برای فرم دهی کامپوزیت ونیر روی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد نسبت به زرد شدن چندان مقاوم نیست. برای این مشکل باید  بهداشت دهان و دندان خود را بسیار بیشتر از قبل رعایت نمایید. اگر بعد از نوشیدن هر ماده رنگی، دندان های خود را با خمیر دندان های سفید کننده تمیز کنید احتمال زرد شدن کامپوزیت ونیر دندان به طور قابل توجهی کاهش می یابد.

عدم درمان بیماری های دهان و دندان با کامپوزیت ونیر

تکنیک کامپوزیت ونیر بیشتر برای جنبه ی زیبایی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد وجنبه ی درمانی ندارد. به عنوان مثال اگر دندان های شما دچار به هم ریختگی های شدید باشد در چنین صورت تکنیک کامپوزیت ونیر برای شما کارا نخواهد بود و باید از روش های دیگری همچون ارتودنسی برای مرتب کردن و اصلاح طرح دندان های خود استفاده نمایید. اگر دندان ها دچار پوسیدگی و خرابی باشنند نیز تا زمانی که پوسیدگی ها برطرف نشود نباید از تکنیک کامپوزیت استفاده کرد.

محمد ساداتی بازدید : 34 شنبه 08 خرداد 1400 نظرات (0)

اصول نگهداری کامپوزیت دندان : همانطور که می دانید یکی از فاکتورهای جذابیت چهره لبخند زدن است. لبخند زیبا تاثیر بسیاری بر روی زیبایی چهره می گذارد. یکی از شرط های داشتن لبخندی زیبا دندان هایی سالم و بی نقص می باشد. دندان های زیبا وبی نقص موجب بالا رفتن اعتماد به نفس فرد می شود. همه ی افراد دارای دندان های زیبا و بی نقص نمی باشند. امروزه تکنیک های بسیاری در علم دندانپزشکی وجود دارد که به کمک آن ها می توان دندان ها را زیبا کرد و عیوب آن ها را برطرف نمود. یکی از رایج ترین این تکنیک ها کامپوزیت می باشد. کامپوزیت ونیر دندان گزینه ای است که با درمانی جزئی، تغییرات بزرگی در دندان های شما به وجود می آورد.

مراقبت بعد از کامپوزیت ونیر یکی از شروط ماندگاری آنها با شکل گیری محکم و درست روی دندان ها است. اگر به تازگی دندان خود را کامپوزیت کرده اید، باید به دنبال روش های خانگی مراقبت از آن باشید تا طول عمر آن را افزایش دهید. در ادامه ی مطلب قصد داریم در خصوص اصول نگهداری کامپوزیت ونیر دندان صحبت نماییم:

اصول نگهداری کامپوزیت دندان           

یکی از مهم ترین اصول نگهداری کامپوزیت دندان، برطرف کردن مشکلات جزئی در اسرع وقت است. به همین علت باید در صورت بروز مشکل در کامپوزیت ونیر طی چند روز اول بعد از اصلاح طرح لبخند، به پزشک خود اطلاع دهید تا بلافاصله اصلاحات جزئی مورد نیاز را انجام دهد. به عنوان مثال اگر در کامپوزیت ونیر های خود، احساس تیزی می کنید و یا در جویدن مواد احساس عجیب و غیر عادی دارید باید با پزشک خود در میان بگذارید. ضعف کامپوزیت ها و عدم رسیدگی به آن ها، نه تنها لبخند شما را تحت تاثیر قرار می دهد بلکه باعث ایجاد درد و ناراحتی در بلند مدت خواهد شد.

حفظ بهداشت دهان و دندان

حفظ بهداشت دهان و دندان همواره جزو الزامات بوده است اما اهمیت این مورد پس از کامپوزیت کردن ونیر دندان ها تشدید می شود. به همین علت لازم است که حتما روزانه دو بار دندان خود را با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید و یک بار از نخ دندان استفاده کنید. استفاده از دهانشویه های مناسب نیز به استحکام ونیر کامپوزیت و لثه و دندان های شما کمک خواهد کرد.  

در انتخاب خمیردندان نیز باید دقت لازم را داشته باشید. به طور کلی می ‌توان ادعا کرد که بهترین خمیر دندان مناسب دندان های کامپوزیت شده ژل‌هایی هستند که از مواد ساینده تشکیل نشده‌اند. این نوع خمیر دندان‌ها مخصوص مراقبت از ونیر دندان تولید شده اند.   

رعایت رژیم غذایی مناسب دندان ها

یکی از معایب کامپوزیت ها آن است که به شدت مستعد رنگ و لکه هستند و به همین علت باید از آن ها بسیار مراقبت نمود. در رژیم غذایی خود باید خوراکی ها و نوشیدنی های رنگی همچون چای قهوه، نسکافه، شراب، نوشابه و… را حذف نمایید و یا حداقل از آن ها تا جایی که ممکن است کمتر مصرف نمایید. علاوه بر آن مصرف دخانیات یا جویدن محصولات حاوی تنباکو نیز باعث تغییر رنگ  کامپوزیت ها به زرد یا قهوه ای می شود و به همین علت باید از آن ها به هیچ عنوان استفاده نکنید. بهترین خمیر دندان برای کامپوزیت لازم به ذکر است که بلیچینگ یا سفید کردن دندان روی کامپوزیت تاثیری ندارد پس بهتر است مراقب باشید تا کامپوزیت ها تغییر رنگ ندهند.

عدم استفاده از کامپوزیت ونیر به جای ابزار

از دیگر اصول نگهداری کامپوزیت دندان عدم استفاده از آن به جای ابزار است! کامپوزیت های دندان بسیار ظریف هستند و اگر به درستی از آن ها استفاده نکنید ضعیف تر خواهند شد. جویدن ناخن، مداد، یخ و دیگر مواد غذایی سخت جزو مواردی هستند که موجب آسیب رساندن به کامپوزیت می شوند، به همین علت بهتر است که اینگونه عادت های نادرست را ترک کنید.

محمد ساداتی بازدید : 93 سه شنبه 04 خرداد 1400 نظرات (0)

انتخاب بهترین خمیردندان برای کامپوزیت

بهترین خمیر دندان برای کامپوزیت : یکی از روش‌های مرسوم و رایج برای درمان مواردی همچون بهبود رنگ دندان، اصلاح نامنظمی و پر کردن فاصله بین دندان‌ها استفاده از تکنیک کامپوزیت است. در این تکنیک یک لایه نازک بر روی دندان قرار می گیرد و ظاهر دندان را به لحاظ فرم، رنگ و ظاهر اصلاح می کند. پس از استفاده از این تکنیک کلیه عیوب دندان ها برطرف می شود و زیبایی چشمگیری در آن ها ایجاد می شود اما برای ماندگاری و افزایش طول عمر کامپوزیت ونیر دندان باید به خوبی از آن ها مراقبت نمود. در صورت مراقبت صحیحی از کامپوزیت طول عمر آن ها به حدود 7 تا 10 سال نیز خواهد رسید.  یکی از نکات بسیار مهم در خصوص مراقبت از کامپوزیت ها استفاده از خمیر دندان مناسب است. در ادامه قصد داریم در خصوص این موضوع بیشتر صحبت نماییم:

خمیردندان مخصوص دندان کامپوزیت شده

برای انتخاب بهترین خمیردندان برای کامپوزیت باید دقت و توجه بسیاری داشت چرا که برخی از خمیردندان ها دارای ترکیباتی هستند که هم برای دندان های اصلی و هم برای کامپوزیت بسیار خطرناک و مضر می باشد. هنگام خرید خمیردندان، قسمت مواد تشکیل ‌دهنده آن را با دقت مطالعه نمایید و مطمئن شوید که از هیدروژن پراکسید، سدیم کربنات یا جوش شیرین در آن استفاده نشده باشد.

یکی از مواردی که همیشه در تبلیغات خمیردندان روی آن متمرکز می شوند، این است که این خمیردندان معرفی شده خاصیت فرسایندگی کمی دارد و برای افرادی که دندان هایشان را کامپوزیت ونیر و یا لمینت کرده اند بسیار مناسب است. این نوع خمیردندان ها که خاصیت فرسایشی کمی دارند بهترین خمیردندانی هستند که شما می توانید با خیال راحت از آن ها استفاده نمایید.

خمیر دندان های ژله ای

طبق تحقیقات انجام شده به دست آمده که خمیردندان های ژله ای بهترین خمیردندان برای دندان کامپوزیت و یا لمینت شده می باشند چرا که خمیر دندان های ژله ای مانند خمیردندان های دیگر خاصیت سایشی ندارند. انتخاب بهترین خمیر دندان برای کامپوزیت ، توجه داشته باشید که پس از کامپوزیت و یا لمینت دندان ها نباید به هیچ عنوان از خمیردندان هایی استفاده نمایید که حاوی موادی نظیر هیدروژن پراکسید یا جوش شیرین باشد زیرا وجود اینگونه مواد در خمیردندان موجب آسیب دیدن کامپوزیت ها ولمینت ها می شود. خمیردندان های ژله ای می توانند ساختار لمینت را برای مدت بیشتری حفظ کرده و در نتیجه درخشندگی دندان های شما برای مدت بیشتری حفظ می شود.

خمیردندان های مخصوص دندان های حساس

خمیر دندان هایی که برای دندان های حساس ساخته شده اند گزینه خوبی برای مراقبت از لمینت و کامپوزیت ونیر دندان هستند. اکثر بیماران ممکن است حساسیت زیادی را در روزها یا هفته های ابتدایی پس از ونیر دندان خود حس کنند. خمیردندان مخصوص دندان های حساس می تواند این علائم را کاهش داده و در عین حال ساختار ونیر را حفظ کند.

مسواک مخصوص دندان کامپوزیت شده

علاوه بر خمیردندن باید در انتخاب مسواک نیز دقت و توجه داشت و مسواکی مناسب را تهیه نمود. لازم به ذکر است که انتخاب مسواک در سلامت دندان ها و عمر کامپوزیت تاثیر زیادی دارد. باید مسواکی را خریداری نمایید که خیلی زبر نباشد زیرا ممکن است به سطح کامپوزیت دندان آسیب بزند. بهتر است از مسواک هایی استفاده نمایید که نرم و انعطاف پذیر باشند. آیا از کامپوزیت دندان راضی هستید ؟

به کار بردن روش مناسب در زمان مسواک زدن نیز اهمیت زیادی دارد و بهتر است این کار را زاویه 45 درجه روی دندان و با حرکت چرخشی انجام شود. حرکت دادن مسواک به صورت عقب و جلو و در یک جهت منجر به آسیب دیدگی لثه‌ ها در طولانی مدت خواهد شد. پیشنهاد بهتر برای شما آن است که از مسواک های برقی استفاده نمایید چرا که فشار وارد شده به دندان‌ها در این روش کنترل شده است.

محمد ساداتی بازدید : 95 شنبه 01 خرداد 1400 نظرات (0)

سوالات رایج افراد درباره ی کامپوزیت دندان

از کاپوزیت دندان راضی هستید ؟ آیا می توان کامپوزیت را از روی دندان ها برداشت؟ آیا کامپوزیت ونیر درمان مناسبی برای دندان های من است؟ این دسته از سوالات در واقع جزو رایج ترین سوالاتی هستند که در ذهن افراد وجود دارد. ما در ادامه ی مطلب قصد داریم به تک تک اینگونه سوالات پاسخ دهیم:

آیا از کامپوزیت دندان راضی هستید

این سوالی است که افراد از کسانی که دندان های خود را کامپوزیت نموده اند می پرسند و اغلب  جواب های گوناگونی را دریافت می کنند. عده ای از کامپوزیت های خود راضی بوده و افراد را تشویق به استفاده از این تکنیک می کنند و در این بین کسانی نیز هستند که به شدت نارضایتی دارند و افراد دیگر را از انجام کامپوزیت ونیر دندان منع می کنند. حقیقت امر آن است که برای ایجاد رضایت عوامل گوناگونی دخیل هستند. مهم ترین مورد مهارت و تخصص دندانپزشک است. گاهی اوقات افراد به نزد دندانپزشکانی مراجعه می کنند که دستمزد بسیار کمی را از آن ها طلب می کنند اما کیفیت کارشان فوق العاده پایین است که این امر موجب نارضایتی افراد پس از کامپوزیت می شود. پس بهتر است قبل از هر چیزی در انتخاب دندانپزشک دقت نمود.

نکته ی دیگری که باید به آن توجه داشت آن است که همواره نارضایتی از کامپوزیت ونیر مربوط به دندانپزشک نیست و گاهی مربوط به خود فرد است. با وجود اینکه دندانپزشکان اکیدا توصیه می کنند که به خوبی از کامپوزیت ها مراقبت نمایید، عده ای به این توصیه عمل نمی کنند و خودشان موجب آسیب رساندن به کامپوزیت ها می شوند. بنابراین اگر می خواهید از کامپوزیت های دندانی رضایت داشته باشید باید به خوبی از ان ها مراقبت نمایید.

کامپوزیت ونیر روی دندان به شدت مستعد لکه و رنگ هستند به همین علت باید از خوردن غذاها و خوراکی های رنگی همچون چای، نوشابه، قهوه، نسکافه و… اجتناب کرد و یا اینکه مصرف آن ها را به حداقل خود رساند. کامپوزیت ها شکننده نیز هستند و به همین دلیل باید از خوردن غذاهای سفت و سخت نیز خودداری نمود. استفاده از مسواک و نخ دندان و دهانشویه نیز جزو اقدامات ضروری است که حتما باید انجام شود.

آیا می توان کامپوزیت را از روی دندان ها برداشت

برخی از افراد ممکن است که پس از مدتی بخواهند کامپوزیت های خود را بردارند و به جای آن از لمینت استفاده کنند. به همین علت یکی از سوالات رایج آن ها این است که آیا امکان برداشتن کامپوزیت از روی دندان ها وجود دارد؟ در پاسخ باید بگوییم بله. برداشتن کامپوزیت دندان به همان سادگی است که بر روی دندان ها قرار داده می شود با این تفاوت که تمامی این اقدامات باید توسط دندانپزشک زیبایی با تجربه انجام شود. برای برداشتن کامپوزیت ونیر ، تکنیک های دندانپزشکی مخصوص وجود دارد. در این تکنیک ها شیارهایی بر روی کامپوزیت انجام شده و سپس با استفاده از تجهیزات مختلف جداسازی انجام می گیرد. در صورتی که برداشتن کامپوزیت دندان با مهارت و تجربه ی کافی انجام شود امکان آسیب به مینای دندان وجود ندارد و پس از برداشتن کامپوزیت، دندان ها به شکل اولیه ی خود باز خواهند گشت.

آیا کامپوزیت درمان مناسبی برای دندان های من است

  1. اگر دندان هایتان بیرون زده است و یا  دچار نامرتبی شدید می باشد کاندید خوبی برای کامپوزیت دندان نیستید و باید از ارتودنسی استفاده کنید، اما اگر میزان نامرتبی خفیف و جزئی است می توانید از کامپورزیت استفاده نمایید.
  2. برای استفاده از تکنیک کامپوزیت نباید دچار عارضه ی دندان قروچه باشید چرا که این عارضه به دندان هایتان آسیب جدی وارد می کند و موجب شکسته شدن آن ها می شود.
  3. اگر دندان هایتان لکه دار و بدرنگ است نیز می توانید از کامپوزیت برای درخشان کردن دندان هایتان استفاده نمایید.  
محمد ساداتی بازدید : 98 پنجشنبه 30 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

کامپوزیت دندان قسطی یکی از خدمات ویژه ای است که از سوی برخی از دندانپزشکان به افراد ارائه می شود. همانطور که می دانید درمان های زیبایی اغلب بسیار هزینه بر هستند از این رو قسط بندی  هزینه ها می تواند گزینه ای عالی برای کسانی باشد که توان پرداخت هزینه را به صورت یکجا ندارند. بنابراین کامپوزیت ونیر دندان یک راه حل مفید برای آن دسته از افرادیست که قصد اصلاح طرح لبخند خود را دارند.

عوامل موثر بر هزینه کامپوزیت دندان قسطی

کامپوزیت دندان یکی از متداول ترین تکنیک هایی است که به کمک آن می توانید عیوب دندان هایتان را برطرف نمایید. کامپوزیت یک ماده خمیر مانند است که با تابش نوری با طول موج مخصوصی سفت می شود. پس از آن دندانپزشک با پولیشینگ به این ترکیب و بر اساس سلیقه بیمار فرم و شکل مناسب  می دهد. هزینه کامپوزیت دندان ونیر کاملا متغیر بوده و عوامل گوناگون بسیاری هستند که می توانند بر روی تاثیر بگذارند. در ادامه قصد داریم در خصوص این عوامل صحبت نماییم:

میزان تخصص و مهارت دندانپزشک

میزان تخصص و مهارت دندانپزشک مهم ترین عاملی است که بر روی هزینه تاثیر می گذارد. طبیعتا یک دندانپزشک ماهر و باتجربه دستمزد بیشتری را دریافت می کند و کیفیت کارش هم تضمین شده است. اگر کامپوزیت توسط دندانپزشکی حاذق و با تجربه صورت نگیرد، ممکن است دندان بیمار دچار آسیب شود. این آسیب نیز سبب از دست دادن دندان و یا پوسیدگی زود هنگام آن خواهد شد. بناربراین توصیه ای که می شود آن است که قبل از کامپوزیت ونیر حتما نسبت به مهارت و تجربه ی دندانپزشک مربوطه اطمینان حاصل نمایید و نمونه کارهای وی را بررسی نمایید.

وضعیت دندان ها

وضعیت و شرایط دندان های فرد عامل دیگریست که بر روی هزینه موثر است. هزینه دندان کامپوزیت شده برای دندان هایی که سالم هستند نسبت به دندان هایی که نیاز به ترمیم دارند کمتر می باشد. در واقع اگر دندان های شما دچار پوسیدگی بوده و نیاز به پر کردن و ترمیم داشته باشند در ابتدا باید آن ها درمان شوند. به عبارتی دندانپزشک زیبایی متخصص نمی تواند بدون اینکه پوسیدگی را درمان نماید آن را با کامپوزیت ونیر دندان بپوشاند در غیر اینصورت آسیب جدی به دندان ها زیرین وارد خواهد آمد. پس در زمان محاسبه هزینه کامپوزیت دندان، درمان هایی که قبل از نصب ونیر نیاز است نیز باید در نظر گرفته شوند.

کیفیت مواد کامپوزیتی

کیفیت مواد کامپوزیت دندان، یک عامل بسیار مهم در تعیین هزینه کامپوزیت دندان اقساطی می باشد.  کیفیت مواد کامپوزیتی بر اساس اندازه ذرات، کیفیت مواد اولیه و میزان چسبندگی به دندان ها متفاوت می باشند. توجه داشته باشید که عواملی چون رنگ کامپوزیت، شفافیت آن و فرم کامپوزیت دندان در صورتی که به درستی انتخاب نشوند می توانند ظاهری مصنوعی به دندان های شما بدهند. به طور حتم بهره گیری از مواد بی کیفیت ظاهری نامطلوب را برای دندان ها ایجاد می کند و علاوه بر آن می تواند صدماتی را هم به آن ها وارد نماید. به همین علت قبل از اینکه اقدام به انجام این کار نمایید باید در مورد نوع مواد مصرفی کامپوزیت دندان توسط دندانپزشک آگاهی کسب کنید.

تعداد دندان هایی که باید کامپوزیت شوند

تعداد دندان هایی که باید کامپوزیت شوند نیز بر روی هزینه ی کل تاثیر می گذارد. هر چه تعداد  دندان هایی که بخواهید کامپوزیت کنید بیشتر باشد باید هزینه ی بیشتری را پرداخت نمایید

موقعیت کلینیک دندانپزشکی

موقعیت کلینیک دندانپزشکی زیبایی  نیز به طور مستقیم بر روی هزینه تاثیر می گذارد. اینکه کلینیک زیبایی در کدام شهر واقع شده و یا در چه نقطه ای از شهر قرار گرفته شده است بسیار حائز اهمیت است. طبیعتا شهرهای گران نیازمند هزینه های بیشتر برای این کار بوده و در نتیجه بر روی کامپوزیت دندان نیز تأثیرگذار خواهد بود.

محمد ساداتی بازدید : 70 یکشنبه 26 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

مضرات کامپوزیت دندان چیست

مضرات کامپوزین دندان : کامپوزیت دندان یک تکنیک بسیار سریع و کارآمد برای برطرف کردن عیوب دندان ها و زیبایی  آن هاست. عیوبی همچون بدرنگی و زردی دندان ها، لب پریدگی و شکستگی های جزئی به آسانی به کمک کامپوزیت ونیر دندان برطرف می شوند.

 عوارض و مضرات کامپوزیت دندان های جلو برای آن دسته از افرادی که اخیرا از ونیر کامپوزیت برای ترمیم دندان های خود استفاده کرده‌اند تا حدودی شامل درد و ناراحتی جزئی و در برخی موارد نادر تورم و کبودی در لثه ها می باشد. این موارد گفته شده ممکن است به مدت 2 هفته ادامه داشته باشد. حساس شدن دندان های جلو به غذاهای سرد و گرم از دیگر مضرات کامپوزیت ونیر دندان های جلو است به نحوی که فرد هنگام گاز زدن یا خوردن غذاهای سفت ممکن است درد بیشتری احساس کنند. دندانپزشک برای کاهش عوارش کامپوزیت دندانهای جلو مسکن های مناسب و ضد التهاب ها را تجویز می‌کند تا زمانی که بدن بیمار با کامپوزیت ونیر سازگار شود.

خیلی از افراد با وجود این که به آن ها اکیدا گفته می شود که تا چند روز بعد از کامپوزیت دندان از گاز زدن غذاهای سفت خودداری نمایند و از کامپوزیت دندان خود مراقبت کنند در انجام دستورالعمل های توصیه شده توسط پزشک سهل انگاری می کنند. در این شرایط احساس درد و ناراحتی کاملا طبیعی است. سهل انگاری افراد و توجه نکردن به توصیه های پزشک یکی از مواردی است ه موجب  ایجاد احساس درد و ناراحتی در افراد می شود.  

اقداماتی برای کاهش عوارض کامپوزیت دندان

  1. یکی از مهم ترین اقداماتی که برای کاهش عوارض های ناشی از کامپوزیت دندان پیشنهاد  می شود، رعایت نمودن دستورالعمل های بهداشتی است. این دستورالعمل ها که به طور معمول توسط دندانپزشک توصیه می شود شامل مواردی همچون مسواک زدن، استفاده از نخ دندان، نوشیدن آب کافی بعد از هر وعده غذایی، خودداری از گاز زدن و جویدن غذاهای سفت به خصوص در چند روز اول بعد از کامپوزیت دندان و عدم مصرف نوشیدنی ها یا غذاهای اسیدی و حاوی الکل است.
  • توجه داشته باشید که اگر احساس درد و ناراحتی شما بعد از کامپوزیت دندان آنقدر زیاد است که نمی توانید به درستی غذا بخورید بهتر است که در چند روز اول از داروهای مسکن استفاده کنید تا زمانی که بدنتان به کامپوزیت ونیر ها عادت کند. البته در خورد نداروهای مسکن نیز نباید زیاده روی نمایید. از داروهای مسکن فقط به اندازه ای که خود دندانپزشک تجویز نموده استفاده کنید.
  • در صورتی که احساس درد، سوزش، تورم یا کبودی بیش از دو هفته ادامه داشت برای کاهش عوارض کامپوزیت دندان هایتان به دندانپزشک مراجعه کنید. اگر فکر می کنید دندانپزشکی که کامپوزیته ای دندانی را برایتان نصب نموده از مهایت و تخصص زیادی برخوردار نیست می توانید از دندان هایتان یک عکس اشعه ایکس تهیه کرده و به دندانپزشک زیبایی دیگری مراجعه نمایید تا علت عوارض کامپوزیت ونیر مشخص شده و برطرف شود.

احساس درد پس از کامپوزیت دندان

عده ای احساس درد را جزو مضرات کامپوزیت دندان می دانند اما باید گفت که به طور معمول داشتن احساس درد و ناراحتی پس از کامپوزیت دندان طبیعی است، اما این درد باید بعد از حداکثر 2 هفته برطرف شود. اگر درد و ناراحتی به طور مداوم ادامه داشته باشد و یا وخیم تر شود حتما باید علت اصلی آن را مشخص و برطرف کرد. از اصلی ترین دلایل درد پس از کامپوزیت دندان های جلو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. عدم فرم دهی مناسب کامپوزیت ها روی دندان توسط دندانپزشک
  2. وجود پوسیدگی در دندان های زیر کامپوزیت
  3. عدم مراقبت صحیح از کامپوزیت ونیر
  4. مبتلا بودن به عارضه هایی همچون دندان قروچه و یا ساییدن دندان ها به یکدیگر
  5. آسیب دیدن رگ ها، بافت ها یا رشته های عصبی هنگام کاشت کامپوزیت دندان ونیر
محمد ساداتی بازدید : 92 جمعه 24 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

روکش های کامپوزیت بهترین راه حل برای زیبایی طرح لبخند می باشند. با کمک روکش های کامپوزیت می توان عیوبی همچون بدرنگی و زردی دندان ها،  لب پریدگی و شکستگی های جزئی را برطرف نمود. در ادامه ی مطلب قصد داریم در خصوص نحوه کامپوزیت دندان صحبت نماییم و مراحل آن را نام ببریم:

نحوه ی کامپوزیت دندان سپیدنت

نحوه ی کامپوزیت دندان به این شکل است که در ابتدا انتخاب رنگ کامپوزیت انجام می شود. کامپوزیت های دندان در رنگ ‌های متنوعی وجود دارند و هر فردی باید از قبل رنگ موردنظر خود را انتخاب نماید. رنگ کامپوزیت ونیر باید با رنگ پوست و مو تطابق داشته و کاملا هماهنگ باشد تا زیباتر جلوه نماید.  دندانپزشک از کتابچه راهنمای خود که شامل نمونه ‌هایی مختلف از رنگ‌های کامپوزیت است برای کمک به انتخاب رنگ توسط بیمار استفاده می ‌کند تا رنگی را انتخاب کند که نزدیک ‌ترین تطابق را با رنگ دندان‌ های بیمار داشته باشد.

مرحله ی دوم: آماده سازی و تمیز کردن دندان ها

اگر سطح دندان‌ تمیز و بدون جرم نباشد نمی ‌توان روکش های کامپوزیت را قرار داد به همین علت قبل از قرار دادن روکش های کامپوزیت، دندانپزشک دندان ‌های شما را پولیش می ‌کند تا هر گونه جرم و پلاک دندانی را از روی آن ها برداشته شود. این آماده ‌سازی به لایه مینای دندان نفوذ کرده و عاج یا لایه زیرین دندان ظاهر می‌ شود.

مرحله ی سوم: متخلخل کردن سطح دندان با اسید

پس از تمیز کردن و آماده سازی دندان ها نوبت به متخلخل کردن سطوح دندان به کمک  ماده اسیدی دندان است . ماده اسیدی دندان به صورت ژل است که در قالب‌های سرنگی کوچک موجود است. این ژل‌ به طور معمول حاوی 30 تا 40 درصد اسید فسفریک است و بر روی دندانی که قرار است کامپوزیت شود ریخته می‌شود. این ژل اسیدی به مدت 15 ثانیه بر روی سطح دندان گذاشته و سپس بطور کلی از روی دندان شسته می‌ شود. پس از پاک کردن ژل، اکنون سطح دندان کاملا  آماده کامپوزیت است.

 

مرحله ی چهارم: گذاشتن کامپوزیت ونیر بر روی دندان

در این مرحله، دندانپزشک ماده کامپوزیت را با استفاده از یک برس کوچک یا اپلیکاتور روی سطح متخلخل شده ی دندان اعمال می کند. برای آنکه اطمینان حاصل شود که ماده کامپوزیتی دندان به شکل یک لایه نازک بر روی کل دندان و سطوح آن پخش شده است گاهی اوقات  به آرامی بر روی دندان باد دمیده می ‌شود.

مرحله ی پنجم: پولیش کامپوزیت دندان

پس از آنکه ماده کامپوزیت بر روی دندان قرار گرفت، دندانپزشک پرتو نوری با طول موج خاص را بر روی آن می‌ تاباند.نور یکی از این واحدها به رنگ آبی است و کاتالیزور را در ماده کامپوزیت فعال می‌ کند و موجب سخت شدن آن می ‌شود. معمولا مدت زمان تابش نور بر روی کامپوزیت دندان حدود 10 تا 20 ثانیه خواهد بود. پس از آن اکنون می ‌توان گفت که کامپوزیت ونیر سپیدنت اولیه ‌ای برای دندان ایجاد شده است.

 مرحله ی ششم: ترمیم و گذاشتن ماده کامپوزیتی دندان

پس از آن که باندینگ اولیه با سطح دندان ایجاد شده است از طریق ماده کامپوزیتی اکنون لایه ‌های پی در پی کامپوزیت دندانی به دندان اضافه می ‌شود تا شکل و حجم مورد نیاز برای ترمیم دندان فراهم شود. با افزودن و تنظیم هر یک از این لایه‌ ها، یک پیوند شیمیایی با لایه ‌های کامپوزیت که قبلا بر روی دندان قرار داده شده ‌‌اند ایجاد می ‌شود. کامپوزیت دارای استحکام زیادی است. دندانپزشک آن را در قسمت‌های کوچک بر روی دندان می‌گذارد و به آرامی هر یک از آنها را بر روی جای خود با برس می‌مالد تا زمانی که بخشی از ترمیم در حال ساخت از شکل مورد نیاز برخوردار باشد.

مرحله ی هفتم: فرم ‌دهی کامپوزیت

پس از آن که دندانپزشک از موقعیت کامپوزیت ونیر دندان رضایت کامل داشت به کمک همان نور قبلی تنظیمات اولیه را انجام می ‌دهد. معمولا مدت زمان لازم برای تابش پرتو نور چیزی حدود 10 تا 40 ثانیه و در برخی از موارد احتمالا بیشتر است.

محمد ساداتی بازدید : 94 پنجشنبه 23 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

مراقبت از دندان کامپوزیت شده

دندان کامپوزیت : زیبایی دندان ها به شدت بر روی زیبایی لبخند تاثیرگذار است. کامپوزیت یکی از تکنیک های مدرن در حوزه ی دندانپزشکی زیبایی است که به کمک آن می توانید لبخندتان را زیباتر کنید. مواد کامپوزیتی به صورت خمیری بوده و همرنگ دندان‌هاست که یک لایه نازک از آن بر روی سطح دندان قرار می ‌گیرد و فرم داده می‌ شود. با کامپوزیت ونیر می توانید عیوبی همچون بدرنگی و زردی دندان ها، لب پریدگی و شکستگی های جزئی را مخفی نمایید. هر یک از روش های اصلاح طرح لبخند که امروزه برای زیبایی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد مراقبت های خاص خود را دارد که باید توسط فرد به خوبی صورت گیرد. در ادامه قصد داریم در خصوص نکات مراقبتی کامپوزیت شده صحبت نماییم:

 

مسواک زدن بعد از دندان کامپوزیت

رعایت بهداشت دهان و دندان پس از کامپوزیت بسیار مهم است. بدین منظور توصیه می شود که حتما پس از هر وعده ی غذایی دندان هایتان را مسواک بزنید. برخی از افراد معتقدند که مسواک زدن های مکرر موجب کدر شدن کامپوزیت می شود. برای رفع این مشکل هم راه حلی وجود دارد. راه حل آن پولیش کردن است. در صورتی که پس از مدتی احساس کردید که کامپوزیت های دندان هایتان درخشندگی و زیبایی روز اول را ندارد می توانید به دندانپزشک مراجعه نمایید تا آن ها را برایتان پولیش نماید. با پولیش کامپوزیت هایتان مثل روز اول زیب و درخشان خواهد شد.

 

استفاده از نخ دندان

مسواک زدن به تنهایی کافی نیست چرا که مسواک نمی تواند بین دندان ها را پاکسازی نماید. بنابراین توصیه می شود که در کنار مسواک زدن حتما از نخ دندان نیز استفاده نمایید. نخ دندان نقش بسیار مهمی در تمیزی و پاکسازی دندان ها دارد و دندانپزشک حتما استفاده از نخ دندان را برای شما توصیه می کند.

عدم استفاده از کامپوزیت به عنوان ابزار

کامپوزیت ها از ظرافت بسیاری برخوردار هستند و باید به درستی از آن ها استفاده نمایید در غیر این صورت دچار آسیب می شوند. جویدن ناخن، مداد، یخ و دیگر موا غذایی سخت مواردی هستند که موجب آسیب رساندن به کامپوزیت ونیر دندان می شوند. بنابراین از به کار بردن کامپوزیت دندان به جای ابزار خودداری کنید. توصیه ی دیگری که به شما می شود آن است که در خوردن خوراکی های سفت مانند فندق، پسته و بادام احتیاط نمایید زیرا با مصرف این نوع از مواد که نیاز به جویدن طولانی مدت دارد احتمال آسیب دیدگی کامپوزیت ها وجود دارد .

خودداری از مصرف خوراکی های رنگی

به مدت 24 ساعت پس از کامپوزیت ونیر دندان از مصرف غذاها و خوراکی و نوشیدنی های رنگی مانند نوشابه، چای و قهوه باید خودداری شود زیرا کامپوزیت در این مدت زمان به شدت مستعد جذب موارد رنگی می باشد. بعد از گذشت این مدت می توانید خوراکی های رنگی استفاده نمایید اما توجه داشته باشید که نباید زیاده روی نمایید زیرا احتمال تغییر رنگ کامپوزیت وجود دارد و در نتیجه کامپوزیت ها زیبایی و درخشندگی خود را از دست می دهند. بنابراین توصیه ای که به شما می شود آن است که مصرف خوراکی ها و نوشیدنی های رنگی را به حداقل برسانید.

 

معاینه دندان ها به طور مکرر

دندان هایی که به صورت کامپوزیت ونیر دندان ترمیم می شوند باید به طور مدام معاینه شوند . برای اینکه دندان های شما طول عمر و ماندگاری بالاتری داشته باشند باید به شکل مداوم به دندانپزشک مراجعه کنید. با مراجعه مداوم به دندان پزشک شرایط دندان  کامپوزیت شده همواره بررسی می شود و اگر مشکی وجود داشته باشد سریعا برطرف می شود و بدین ترتیب هم سلامت دندان هایتان حفظ می شود و هم ماندگاری و طول عمر کامپوزیت ها افزایش می یاب

محمد ساداتی بازدید : 79 پنجشنبه 02 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

کاربرد کش های ارتودنسی

ارتودنسی یکی از رایج ترین و محبوب ترین تکنیک های زیبایی لبخند است. از این تکنیک برای درمان دندان های کج و ناهموار استفاده می شود. علاوه بر آن به کمک این تکنیک می توان فواصل دندانی را از بین برد. کش های ارتودنسی جزو مواردی هستند که در این تکنیک درمانی به همراه بریس های ارتودنسی استفاده می شوند. لازم است بدانید که برخی از درمان های ارتودنسی احتیاج به فاز اصلاحی دارند که چنین شرایطی ارتودنسی نقش خود را با این کش های

ارتودنسی به گونه ی مطلوب تری انجام خواهد داد.  این کش ها با اعمال فشار روی دندان در یک جهت خاص قادرند که دندان را در موقعیت صحیح خود قرار دهند. در ادامه ی مطلب قصد داریم در خصوص کش های ارتودنسی بیشتر صحبت نماییم:

 

مشکلات استفاده از کش های دندانی در درمان ارتودنسی

هنگامی که بیمار از بریس دندان به همراه کش استفاده می نماید دارای محدودیت هایی در خوردن برخی از خوراکی ها و مواد غذایی به شکل جامد است. برای

  1. ارتودنسی رفع این محدودیت فرد باید برای غذا خوردن کش ها را بردارد و پس از آن مجددا نصب کند.

یکی دیگر از مشکلات استفاده از کش در درمان ارتودنسی آن است که این کش ها ممکن است موجب ایجاد زخم در دهان شود که البته این موضوع کاملا طبیعی است. این مورد را در نظر داشته باشید که اگراز کش

  1. ارتودنسی مداوم استفاده شود می تواند بر روی سرعت کار و درمان ارتودنسی به شدت تاثیرگذار باشد.

تعویض کش های دندانی

نکته ی بسیار مهمی که در خصوص کش ارتودنسی بدانید آن است که باقی ماندن این کش ها در زمان زیاد باعث می شود که کش ها قابلیت کشسانی خود را از دست بدهند و به همین علت برای حفظ سلامت دندان باید حتما روزی 3 تا 4 بار کش ها تعویض شوند. اگر بیمار بتواند در حین غذا خوردن کش ها را از دهان خود خارج نکند و وجود آن ها در دهان را تحمل کند باعث سرعت در درمان ارتودنسی خواهد شد. شخص تحت درمان ارتودنسی باید از کش

ارتودنسی در زمان خواب نیز استفاده کند.

نکات استفاده از کش مخصوص ارتودنسی

  1. استفاده از کش دندان می تواند سبب ایجاد حس درد و نارحتی در دندان ها و فک شود. این درد کاملا طبیعی بوده و پس از مدتی از بین خواهد رفت. برای تسکین درد در روزهای ابتدایی می توان از مسکن هم استفاده کرد.  
  2. باز و بسته کردن کش دندان به جهت استراحت و بستن مجدد آن درد به همراه خواهد داشت.

استفاده مداوم از کش

  1. ارتودنسی در طول درمان ارتودنسی موثر است.
  2. کش ارتودنسی به صورت مداوم به جز صرف غذای اصلی استفاده شود.
  3. رعایت بهداشت دهان و دندان در حین ارتودنسی و تعویض کش‌ ارتودنسی جزو مواردی هستند که حتما باید انجام شوند.
  4. خاصیت ارتجاعی کش ارتودنسی بعد از گذر زمان از بین می رود و باید 4 بار در روز کش ارتودنسی را تعویض کرد.
  5. در صورت پاره شدن یا شل شدن کش ارتودنسی بایستی آن را تعویض کرد.
  6. داشتن یک بسته کش ارتودنسی اضافی در هر مکان اجباری است.

مزایای کش‌های

ارتودنسی

  1. غیر قابل توجه بودن کش های ارتودنسی نسبت به سایر تجهیزات مورد استفاده در دندانپزشکی
  2. کش های ارتودنسی کاملا انعطاف پذیر هستند.
  3. تعویض و و نصب مجدد کش های دندانی در طول درمان ارتودنسی به راحتی انجام پذیر است.
  4. کش هی دندانی کاملا کارا و در درمان کاملا موثر هستند. این کش ها برای اصلاح انواع مشکلات و ناهنجاری های فک و دندان مورد استفاده قرار می گیرند.

ارزان بودن کش های

  1. ارتودنسی نسبت به سایر ابزارها

تعداد صفحات : 9

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 87
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 6
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 11
  • باردید دیروز : 4
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 69
  • بازدید ماه : 229
  • بازدید سال : 1,553
  • بازدید کلی : 13,797